Vår historia

Vår historia

Börjar en dag på 50-talet då en liten grabb såg ett par killar komma in med en dragkärra på hans innergård.

De lagade och lappade taket på pojkens hus och samtidigt bjöd de på en föreställning som den då tioårige Per-Ove Pettersson aldrig sett maken till. ”Poppe”, som branschen senare kom att kalla honom, hade fått sitt kall – han skulle bli plåtslagare.

Lyckans dag kom när han i sena tonåren började jobba på ett plåtslageri

1963

Dessvärre dröjde det inte alltför länge innan det gick i konkurs. Men att ge upp drömmar har aldrig stått på Poppes att-göra-lista, så 1963 – drygt 20 år, nygift och med 2000 kronor på fickan – startade han ett eget plåtslageri. Till tonerna av The Beatles ”I want to hold your hand”, som släpptes samma år, gjorde han just det – höll de första kunderna i handen – nöjda villaägare i Danderyd, Täby och Djursholm. Några år senare fick Poppe chansen att lägga om taket på Salemkyrkan på Folkungagatan, det blev startskottet till ett långt samarbete med Fastighetsägarföreningen och många  takjobb i Stockholms innerstad.

Per-Ove “Poppe” Pettersson revolutionerande uppfinning: dubbelfalsmaskinen “M-82”

1980

Tröttnade Poppe på att det inte fanns några bra plåtslagarmaskiner; de skavde bort färgen på plåten, och att falsa plåten för hand tog för lång tid – han konstruerade en egen dubbelfalsmaskin som han kort och gott döpte till ”M-82”. Poppe blev inte bara själv nöjd med resultatet – den blev så bra att den måste serietillverkas: konkurrenterna ville köpa den och branschförbundet belönade honom för hans innovation av en helt ny teknik och metod.

NP Gruppen gick med i börsnoterad företagskoncernen Soltech Energy

2019

Ingår NP Gruppen i den börsnoterade företagskoncernen Soltech Energy.

Lika stolt med nästa generation plåtslagare

Per-Ove “Poppe” Petterssons barnbarn Erik som precis är färdig med sin ekonomiexamen, har precis börjat som plåtslagarlärling på NP Gruppen.