Lyckans dag kom när han i sena tonåren började jobba på ett plåtslageri

Dessvärre dröjde det inte alltför länge innan det gick i konkurs. Men att ge upp drömmar har aldrig stått på Poppes att-göra-lista, så 1963 – drygt 20 år, nygift och med 2000 kronor på fickan – startade han ett eget plåtslageri. Till tonerna av The Beatles ”I want to hold your hand”, som släpptes samma år, gjorde han just det – höll de första kunderna i handen – nöjda villaägare i Danderyd, Täby och Djursholm. Några år senare fick Poppe chansen att lägga om taket på Salemkyrkan på Folkungagatan, det blev startskottet till ett långt samarbete med Fastighetsägarföreningen och många  takjobb i Stockholms innerstad.

1963

1963

1980 Per-Ove “Poppe” Pettersson revolutionerande uppfinning: dubbelfalsmaskinen “M-82”

1980 tröttnade Poppe på att det inte fanns några bra plåtslagarmaskiner; de skavde bort färgen på plåten, och att falsa plåten för hand tog för lång tid – han konstruerade en egen dubbelfalsmaskin som han kort och gott döpte till ”M-82”. Poppe blev inte bara själv nöjd med resultatet – den blev så bra att den måste serietillverkas: konkurrenterna ville köpa den och branschförbundet belönade honom för hans innovation av en helt ny teknik och metod.

1980

1980

NP-gruppen Poppe med M-82 maskin

NP-Gruppen fick 2000 en ny Vd, Patrik Pettersson

NP Gruppen fick 2000 en ny Vd, Patrik Pettersson son till “Poppe” som tagit nästa steg i företagsbyggandet och idag består arbetsstyrkan på NP Gruppen av ca 40 medarbetare.

2000

2000

NP Gruppen gick med i börsnoterad företagskoncern Soltech Energy

Sedan 2019 ingår NP Gruppen i det börsnoterade företagskoncernen Soltech Energy.

2019

2019

NP-gruppen Poppe med barnbarn Erik

Lika stolt med nästa generation plåtslagare

Per-Ove “Poppe” Petterssons barnbarn Erik som precis är färdig med sin
ekonomiexamen, har precis börjat som
plåtslagarlärling på NP Gruppen.

Nu

Nu

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi är ett plåtslageri som levererar största möjliga kundnytta – med kreativitet, kvalitet och på ett kostnadseffektivt sätt.