Lyckans dag kom när han i sena tonåren började jobba på ett plåtslageri

Dessvärre dröjde det inte alltför länge innan det gick i konkurs. Men att ge upp drömmar har aldrig stått på Poppes att-göra-lista, så 1963 – drygt 20 år, nygift och med 2000 kronor på fickan – startade han ett eget plåtslageri. Till tonerna av The Beatles ”I want to hold your hand”, som släpptes samma år, gjorde han just det – höll de första kunderna i handen – nöjda villaägare i Danderyd, Täby och Djursholm. Några år senare fick Poppe chansen att lägga om taket på Salemkyrkan på Folkungagatan, det blev startskottet till ett långt samarbete med Fastighetsägarföreningen och många  takjobb i Stockholms innerstad.

1963

1963

1980 Per-Ove “Poppe” Pettersson revolutionerande uppfinning: dubbelfalsmaskinen “M-82”

1980 tröttnade Poppe på att det inte fanns några bra plåtslagarmaskiner; de skavde bort färgen på plåten, och att falsa plåten för hand tog för lång tid – han konstruerade en egen dubbelfalsmaskin som han kort och gott döpte till ”M-82”. Poppe blev inte bara själv nöjd med resultatet – den blev så bra att den måste serietillverkas: konkurrenterna ville köpa den och branschförbundet belönade honom för hans innovation av en helt ny teknik och metod.

1980

1980

NP-gruppen Poppe med M-82 maskin

NP-Gruppen fick 2000 en ny Vd, Patrik Pettersson

NP-Gruppen fick 2000 en ny Vd, Patrik Pettersson son till “Poppe” som tagit nästa steg i företagsbyggandet och idag består arbetsstyrkan på NP-Gruppen av ca 40 medarbetare.

2000

2000

NP Gruppen gick med i börsnoterad företagskoncern Soltech Energy

Sedan 2019 ingår NP Gruppen i det börsnoterade företagskoncernen Soltech Energy.

2019

2019

NP-gruppen Poppe med barnbarn Erik

Lika stolt med nästa generation plåtslagare

Per-Ove “Poppe” Petterssons barnbarn Erik som precis är färdig med sin
ekonomiexamen, har precis börjat som
plåtslagarlärling på NP-Gruppen.

Nu

Nu

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi är ett plåtslageri som levererar största möjliga kundnytta – med kreativitet, kvalitet och på ett kostnadseffektivt sätt.